Saturday, 17 November 2012

Sarawak With Love Part 6


Ellops! here come my next entry. Nak tahu tak cerita sepasang husband and wife yang berjalan jalan cuci mata luaskan minda ke tempat ilmiah Muzium Petroleum Miri Sarawak? haha macam rase bawak anak murid pulak dalam satu lawatan sambil belajar :) everythings lessons rite? okey saya cerita gunakan pics ajela ye, no idea nak type panjang panjang malam malam cam gini :) bermula lah kisah husband and wife tu dari mula mereka pegi muzium sampai mereka pegi tempat lain sebab jemu wahaha

sebelum bertolak, shoot dulu depan bilik hotel hee
Hotel Lobby
Patung kat belakang tu unik :)
Patung belakang ni lagikk unik! heee
Sampai kat parking kereta. nama kereta ni si putih gebu, tapi sekarang tak berape nak gebu sebab teramat kotor! Sarawak, biase laa. Bukan KL okey
Yes! boleh jadi white board daaa~
Sesampainya di muzium, terjumpa pulak kawan satu sekolah si husband hee
Tengs shoot pic kami!
Okey! percaya tak kami datang sini?? rase macam nak conteng je kat tepi dinding tu ' we are here! '
Gigit ticket sebab tak cukup tangan nak pegang sebab si husband masuk kan duit baki dalam wallet
Okey, baru laa ready :)
Tak tahu anak siapa, pinjam kejap hehe
Dalam tu fossil dinasour okey!
Tulang dinasour yang dikatakan ade kaitan dengan petroleum. 
Kalau binatang tu hidup, habislaa si wifey ni hehe
Okey, budget tolak ni dapat minyak la ye?
Okey, husband buat memang ade gaya sama ngan patung tu :)
Tadaaaaaaaaaa! lastly beli laa souvenir ni.. takde pink, terpaksa amek kuning :) si husband memang book biru :)

Yang bestnye ape? Dapat sedikit sebanyak tahu mengenai minyak, bumi SARAWAK yang kaya dengan minyakkk! come, datang lah sini. Memang betul sesuai dengan lawatan ilmiah sambil belajar :)
 
Photobucket

3 comments:

azey a.k.a ammi said...

tak pernah sampai muzium ney masa gi Sarawak last year.

Anyhow...nice blog..sy folow nah ^.^

Muhammad Arjumizam said...

nak book wrne pepel de?hooo :)..aip..singgah cni..akan mempink kn anda..ngeh3 http://encikconteng.blogspot.com/

Muhammad Arjumizam said...

lame xjenguk cni sejak ooo..haha..bb tu pe?cepat2 la den ni de razki kawin..keh3..jeles derr

Stories