Tuesday, 25 September 2012

Fall In Love With My Wedding Shawl Halfmoon & My Own Face... teeet!

Photobucket
Hye mydear! monink. Alhamdulilah kita diberi kesempatan oleh ALLAH S.W.T untuk masih bernafas pada hari ini. Ni entry pertama untuk hari ni, thats mean ade lagi entry baru lepas ni? aiyo. 

Disebabkan berjuta juta lemons kawan kawan saya tanya kat saya macam gini.
 ' Eh awak, kat mane ye awak sewa baju and tudung kawen? ' 
' Cantiknya tudung akad nikah wina, wina tempah ke beli? '
' Salam kenal, saya berminat laa tengok tudung and baju nikah awak, awak tempah ke awak sewa? if dont mind boleh share? '
' Kat mane awk beli shawl akad nikah awk? boleh kasi link or contact number tak? '
and so on bla, bla, bla...
haha kelakar pulak rase.
Bukan sebab ape, sebab tak sangka ramai yang bertanya. Saya tak menang tangan nak menjawab and kadang kadang ada yang termiss. Sorry ye!

Okey okey meh sini saya jawab jap ehhh. Tapi sebelum tu saya nak bagitahu malam tadi genap sebulan saya diijabkabulkan. Jadi dah sebulan saya kawen? ohok! cepatnya masa berlalu. Tapi mood pengantin baru masih ada lagi. Sebab now am in Sarawak with my hubby, rasa macam pegi honeybee honeymoon lagik hehe

Sebab ape saya pilih shawl yang melekap kat kepala and dahi ni? why not saya tak pilih je tudung yang ade awning? orang cakap pakai tudung awning senang tak payah repair repair dah kan. 
Am specky girl okey, kalau hari biase biase saya agak jarang memakai shawl melekap kat dahi sebab bila pakai spec nampak hodoh bagi saya hehe. 
Jawapannya, sebab saya dah tahu bila wedding saya akan take off my spec dan di makeup cecantikk. Bila makeup, automatically muka jadi sangat cantikk. Saya pun menggunakan peluang yang ada dengan memakai shawl halfmoon ade lace.

Mungkin shawl halfmoon yang saya pakai ni akan memberi inspirasi kepada bride to be out there :)

Ini masa saya Akad Nikah :)




 

Shawl / veil half moon tu saya tempah pada si cantikk owner pada online butik Vivadea merangkap kawan saya, Nurul Nadia :) ada beads sangat cantik and nampak mewah bila dya letakkan mutiara berat atas shawl or veil tu :)
Veil ni berat taw.. hehe melekap giler giler kat muka bila lekat kerongsang 

Dya, yang ni paling wina tak menang tangan menjawab pasal veil halfmoon dya..hehe. tengs dya! :)) 

Hopefully everything gonna be okey there :) heheh famous veil dya ni hek3




Yang purple ni majlis Resepsi saya ^.^





And yang kuning air ni Majlis Bertandang saya.













Okey untuk shawl halfmoon Majlis Resepsi and Bertandang saya ni, saya request kat butik saya nak pakai tudung cam gini :) owner butik merangkap my wedding planner Kak Sarul pun bersetuju. Terima kasihhh kakak! sebab cantikk sangat, wina suka :)

Cara nak pakai dia senang je, 
- kena ada inner neck untuk cover belah dalam and leher.. 
- then tempek perca2 beads yang sama ngan beads baju saya untuk kelihatan sama tudung and baju.. tempek atas kepala inner neck tadi tu taw.
- lastly, pakai laa shawl halfmoon tersebut untuk cover semua supaya nampak cantikk :) 
simple rite!
wedding je pakai cam gini, hari biase biase tak ade maknenye! hehe

Credit to Butik Tradisi untuk package wedding saya :) 




And tengkiuuuu millions billions trillions to my MUA yang sangat cantik SuhanaSulaiman 
Wina sayang sue :) nanti nak join personal class makeup dengan sue boleh?
Sebab kawen dah lepas kan hek3 :) 
pics pun wina copy paste dari sue ajerp :)

Till we meet again new entry...


Photobucket

4 juta lemon anak murid comments:

DiyaTheAuthor said...

Thanx Sayang! For the review ...hikhik...:)

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

oh dhia, sama sama :))

ChocolateStrawberry Hijabs said...

Hi dear,
Feel free to visit our blog.
New online hijabs store.
Tq. ;-)

http://chocolatestrawberryhijabs.blogspot.com

Eyman Zaki said...

cantiknya awak!!!!