Friday, 11 May 2012

Special ShoutBox From Wan Hazel!!

Sukaaaaaaaaaaaa! huhu asal kau ni ptri?tetibe jerk post ckp sukaaa.. nk taw tak sebab ape? sebab sy suka sgt dapat shoutbox baru yang comelssss amat! adui hehe. Sebelum sy memejamkan mata utk tido jap lagi, sy update satu entry laa, semalam sy update pasal header baru, tp skrg ni sy update pasal sy pny shoutbox baru nih. Tak kira! nak gak share mcm mane sy dapat benda yg comel nunnn di sebelah kanan kita sekarang nih! yg ade lurve tu kan? shoutbox baru :) di mana ada dua makhluk yg comel disebalik lurve apabila di click :)

Okey cte nye macam ni, aritu sy ada tegur seorg blogger ni. Ala siapa tak kenal Wan Hazel, blogger femes dengan Blog dia yg kreative dan inovatif hehe. Mane tak nya, header dia design sendiri, shoutbox dia design sendiri, n sampaikan layout pun dia design sendiri! :) huhu n yg palinggg best sgt bila sy online blogwalking blog dia sy suka baca Doodles Stories! hehe rase macam sy baca komik online pulak bila sy layan doodle story dia. Kt blog dia ade tutorial mcm2 jugak taw especially tutorial pasal graphic2 ni ^.^ tu yg menarik n yg lebih menarik ada tempahan doodle! huhu. Hah, ape lg?? hehe tempah laaa! Actually, sy kenal wan ni dr zaman dinasour lagi mase sy bru ade blog kot haha tp disebabkan sy bz teramat sgt, sy jadi jarang blogwalking. Tp onedayyyyyy..

Oke sambung, berhari2 asyik naikk banyak kat notification fb sy yg Wan Hazel ni post pasal new entry dia, post pasal geng2 angkatan doodles dia yg kiut miut bulat2 nih haha jd sy pun tegur laa wan, sy tny boleh tak designkan something yg pentinggg sgt utk kami berdua?? pstu wan jawab Bolehh! haha sy rase mcm tak percaya kot, sebab dia ni kan blogger femes mane tahu dia ni bz ke ape ke kan.. Tp alhamdulilahhh, dia terima design kan ' something ' tu n alhamdulilah sekali lg sy bersyukur sebab ape yg sy nak tu dah siap n sy jadi terkejut n terkedu sekejap sebab sy betul2 tak sangka sgt bila ' something ' tu seriously dlm hati sy ckppp memang comelsssssss n cntikkk sgt2..  ( haaaa~ tarikkk nafas dulu ptriii! panjang lebar kau bercerita ni without take a breath! phewww! heee ) dah excited memang macam ni huhu cover cket okey! then ' something ' tu adalah rahsiaaa n shhh diaamm :) neway, tengs wannn! dari kami berdua 

Oke next, berbalik pada shoutbox ni kan. Alang2 dah Wan designkan something tu, dia designkan terus shoutbox ni utk sy. N sy rase diantara bnyk2 shoutbox semua blog, shoutbox yg di design oleh Wan adalah totally comels :) oke dah, tamo tulis banyak nnt lagi merapu sy tuliss haha oke mcm tulaa ceritanya. Memang on da sport n secara kebetulan shj, tak dirancang pun.. Nama pun rezeki kan?

Best giler dpt shoutbox ala2 Wan Hazel! smart sgt2. hehe sy rase sy takkan tukar shoutbox ni smpai bila2 :)
ade NUR IDAH pny post blogwalking td, hehe dia ialah kawan blogger sy palingg rapat dengan sy :)
Cuba amati doodle di atas? ada seribu satu cerita jugak yg tersembunyi di situ. Cerita nya, yg doodle BIRU tu dia, heheh comel kan? dia cikgu sains budget garang pegang rotan =.=' n yg PINK tu sape lagi kalu bukan sy! :) ustazah & cikgu. Okey, nanti kalau ada sesiapa yg terbaca post entry ni luangkan masa jenguk blog WAN HAZEL cz banyakk sgt info yg boleh kita dapat kt blog dia. ( sy rase semua owg dah blogwalking kat blog dia kan? tayah mention kat cni pun tak pe kot, cz bila owg tgkk jerk dua doodle ni, mesti owg dah mark tu doodle hasil dr WAN :) okelah, sy rase dah lewat. Nak tido dah. Esok kena naikk belon berhijrah pulakk . Nak rest pulakk.. Neway! tengs to Wan Hazel once again :)

p/s : sy jeles ngan owg yg pndai design art ni, sebab sy tak pandai. eh, bukan tak pandai cuma ckit je pandai :) n semua ilmu milik ALLAH, tak kisah ilmu ape pun kan. ilmu adobe photoshop pun milik ALLAH, jadi berusahalah untuk memperbanyakkan ilmuNYA! go, go chaiyokkk Putri! oneday awk pun akn pandai Adobe Photoshop. ( header sy juga inspire header Wan Hazel, haha kalau perasan laa bahasa korea tu mcm ala2 kat header blog Wan gak kan? ) that's all actually. Salam




Photobucket

 

4 comments:

farah hanim said...

alahai
kiutnye chat box
cam tuan punye blog :D

Wan_hazel said...

aigo aigo..panjang nye entri nie putri..hehehe..tengs sebab sebut2 nama wan dalam entri putri..terharu sgt2..hahaha..wan biasa2 je lah putri masih jugak sama macm zaman dinosur yg kita kenal dulu..mana ada nye pames..


apa apa pun tengs jugak kat putri..Kegembiraan putri/customer cukup bagi Wan..Alhamdullillah boleh buat org gembira dengan design yg simple macm nie.

Insya Allah putri..satu hari nanti boleh jadi pelukis doodle jugak..Kita tak taw..rezeki dan ilmu tu..selagi ada usaha mesti boleh..fighting2


Lepas nie kerap2 lah update..ehehe..


P/S: kalau boleh jgn guna singkatan taw putri..peace..

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

farah hanim : tengsss dear! :))

wan hazel : woahhhh! tengs sgt2 cz kc komen panjanggg sekali hehe byk nasihat n kata semangat ygwan bg kat ptri insyaALLAH akn ptri amalkan ape yg wan ckp nnt bloh jd blogger berjaya :)

Iza Zaty said...

Wahh Wahh ! bestnye nye die dpt shoutbox baru :)

Stories