Tuesday, 18 June 2013

36 weeks!

Salam and hye everyone! 
dah masuk 36 weeks, woahh macam tak percaya. Kejap je masa berlalu rasenya baru je lepas kawen and en hubby akad nikah ngan abah saya aritu. Tup-tap tup-tap baby dah besar dalam perut. Sukanya!

Alhamdulilah syukur pada ALLAH Taala, sebab tak lama lagi saya akan bertukar status. MOMMY! happy giler-giler taw tak? yelah siapa taknak jadi MOMMY kan? bukti cinta kasih dan sayang saya pada suami saya terutama. ' Abangggggg! baby dalam perut ni ade sebab sayang abang taw ' hee mengade-ngade pulak.

Sekarang dalam masa yang last-last ni, saya sedang diuji dengan banyak sangat perkara: 
  • First en hubby jauh tak boleh spend sangat masa during pregnancy ni, bila sekali jumpa ngan en hubby tengok-tengok perut dah berubah jadi besar ke besar. Dia cakap comel sangat. Kalau camni laaa kan, boleh laa pregnant selalu sebab en hubby cakap comel sangat perut besar hik hik.  
  • Second, sakit belakang teramat sangat. Tak boleh berdiri lama, tak boleh duduk lama, baring lama pun tak boleh. Perut saya dah makin berat. Bila perut berat kaki jadi bengkak. Ouh sekarang kaki saya macam ape ntah, bengkak orang preggy. Kalau tido mesti kaki kena alas ditinggikan. Mak saya cakap, tak semua orang kaki bengkak time preggy. Saya ni mungkin salah satu sebab kaki bengkak ialah saya suka berjalan hoh0!
  • Dalam suka berjalan tu faham-faham jelah orang preggy berjalan macam siput..tapi gagah jugak tu, degil bahasa orang ade tahi lalat kat kaki ni memang camni..hehe tapi takpe, kalau suka berjalan ni mudah bersalin orang cakap :)
  • Duduk rumah bosan bila tak boleh buat keje. Semua keje da tak boleh buat, basuh pinggan sikit sakit belakang sebab berdiri lama kat sink. And perut boyot ni automatic terkena and tersangkut tepi sinki hehe tu mak tak bagi tu. Tapi degil! Jemur baju pun tak boleh sebab saya dah lemah and tak gagah perkasa macam dulu lagi nak angkut semua bakul bakul kain mak nak jemur kain tu. Huhuh Sapu sampah lagilaaa~ sakit semuaa.
  • Nak drive kete manual dah tak boleh okey, kaki bengkak perut boyot tersangkut kat stereng kereta. Hihi tapi family saya dah larang saya drive dalam tempoh masa sekarang. Kete auto saya gagah lagi.
  • Berat badan naik mendadak sehinggakan weekly check up nurse pesan control makan. Oh my! mane boleh sebab everytime saya akan rasa nak makannnnnnnn je. Macam mane ni? argh! berat badan saya dah tak hirau lagi, biarlah nama pun preggy. Lepas preggy ni nak diet suka hati la kan? mengenangkan nasib nanti macam mana la tiba bulan puasa, saya mesti tak boleh puasa huk huk
  • Kalau pegi shopping mall ke kedai ke, saya takde nafsu nak shopping barang-barang saya sendiri.. Kalau dulu kemain lagi, baju, kasut, handbag semua nak. Sekarang ape yang saya bernafsu kalau pegi shopping semua barang yang ade kaitan ngan baby saya dalam perut nih! pantang nampak semua nak beli. Online jangan cakaplaaa hoho.. Ni pun ade lagi yang belum saya beli. Takpelah, nanti mak abah en hubby tolong cover kan. Sebab saya rasa saya dah tak larat nak pegi shopping hehe. Baby dalam perut pun cakap, ' sudah-sudah la tu shopping ibu ' hehe
  • Saya juga mengalami masalah tyme tido sebab ade benda comel in my belly yang selalu kick2 and fly away like a butterfly.. Nak pejam mata, ade je aktiviti anak ibu ni. Sampaikan perut ibu senget ke kanan, senget ke kiri. Hye la sayang, kamu nanti nak jadi football player ye macam abah? :) ibu tido mengiring ke kiri, kamu godek-godek side kiri ibu. Ibu mengiring ke kanan kamu godek-godek side kanan ibu ye. Kenapa? kamu tak suka eh?sempit ye?sabar, nanti kamu keluar baru laaaaaa kamu rase selesa :) really miss you sayanggg! belum keluar lagi dah rindu kan? tapi itu apa yang ibu rasa sayang~

 




 
Photobucket

5 comments:

NinaAz said...

Bestnyaaaa. Nak sgt rasa semua tu. Perut besar dan comel. Hehe

Syarifah Nornazrah Al Yahya said...

bestnya ada baby dlm peyut comel bakal ibu ni. semoga semuanya di permudahkan.... teringin nak jumpa ngan putri. still kt tawau ke dear?

Azlin Rohim said...

syokkknyaaa feeling tuuu dearrr!

asmaliana said...

Mmg syok time preggy ni..nmpk comel sgt..saya skrg msk 31 minggu..x sbr nk tgk baby..walaupun ni yg ke4..

asmaliana said...

Mmg syok time preggy ni..nmpk comel sgt..saya skrg msk 31 minggu..x sbr nk tgk baby..walaupun ni yg ke4..

Stories