Friday, 5 October 2012

The Wedding Of Mine

Hye! entry yang kedua hari ini, sementara menunggu hubby saya balik dari sekolah menyempat laaa saya update. Uiks silent readers! jangan laaaa stalking je blog saya. Leave laaa comment okey! sebab saya tak tahu siapa yang stalk! huk huk bukan nak perasan orang baca blog saya, tapi lepas saya update je entry baru traffic blog saya naikk giler eheee. And paling the best saya ada silent reader yang setia sebab lepas je dia baca mesti dia akan like every entry saya. Tengkiu my dear bestfriend Norazlin Abdul Rohim. Naaa kan, sebut sudah nama kamu :)

Okey stop, continue my post. Lepas ni saya pinky swear kot tamo wat entry banyak pics. :)) tapi tak boleh jugak depends laa ngan saya punya moment kan? sepadan ngan blog saya ' telling moment thru photography ' senang, tak payah cerita panjang panjang bila tengok gambar pun dah tahu kan moment ape :)

Okey, ni moment paling bermakna, bahagia, unforgetable, sedih, happie, terharu, sayang, cinta, rindu, tu semua yang saya rasa bila ingat semula moment ni. Mestilaaaaaaaah mase saya kahwin!!. Dah sebulan lebih saya jadi isteri dia..tapi still rasa macam mood pengantin baru..HAHA

Semua pics kat bawah ni softcopy dari photobook wedding saya oke! bayangkan semua pics ni ada dalam sebuah buku yang saiznya besar gedabak pluss berat sangat..whoah! mesti teruja sangat kan yela muka masing masing terpampang dalam buku besar itew.

Nak bagitahu sikit je
baju cream : the solemnization
baju pepel : the reception
baju kuning air : the sambut menantu
baju green apple : just persalinan

Ade jugak lagi 3 pasang baju kami tak sempat pakai, sedih tak? sedih kan? ade jugak aku buat postwedding sekali lagi nih nanti =.=' hatiku berkata sendirian eheheh

Cover photobook
 Sekitar majlis akad nikah 

Oho! the moment paling saya sayang! :)) my true friends!

dalam frame yang tepi belah kanan ni, my emak in law bagi sikit amanat pada anak dia sebelum mula akad nikah hee
Abah saya sendiri yang akad nikah kan kami :)

Alhamdulilah, selamat sudah dengan sekali lafaz..

Solat sunat sujud syukur :)
Whoah! sedih giler mase ni.. Mase mak bace amanat seorang ibu and anak tu mase tu memang tak tahan! sebab mak yang start nangis dulu :(
Bersalam salaman

His Family
My family and friends

Aw! fall in love saya tengok pic ni..



Majlis Resepsi pulak. Sebab ape saya tak pakai pink? padahal pink warna kegemaran saya.. Saya saje je tukar mood aritu. Sebab nak theme kaler kedua kegemaran saya, purple :) pink ade laa jugak sikit sikit the combination kan.. cukup syarat orang kate. 






Dua pics kat bawah ni my DIY okey :)


The outdoor :) kami pilih sekolah rendah kami berdua tempat outdoor :)
 



The sambut menantu, verry simple majlis tapi menarik :) itu request dari husband saya :) the colour theme belah rumah dia, mak dia yang pilih. Sweet jugak kan? slow je colour itu.




The Postwedding
Location : Bukit Tinggi, Pahang. 
Actually the one of our favourite place yang banyak menyimpan memory.. Dulu dulu mase bercinta pernah kami ke sini and mase tu pernah terlintas dalam hati nak buat postwedding  kat sini. Last last tertunai jugak impian itu :) aminn alhamdulilahh ..








Persalinan, menyempat jugakk tew! padahal da penat masing masing hehehe :)


Barang hantaran both side, tapi tak semua ada dalam ni taw. Sebab photog nak cukupkan column bagi cantik bila letak dalam photobook!

The Lord Of The Ring ni kami shoot sendiri guna lens macro micro..hee best! nampak la sebijik sejebon :) 

P/s : actually saya dah privatekan album photobook wedding ni kat facebook saya. Jadi pics wedding kat facebook saya tu tak semua ada dalam pics dalam entry ni. heee~ pics wedding banyak saya upload kat dalam facebook saya. Rase malas dah nak upload kat blog :) and saya tengah berusaha untuk mengurangkan mengupload gambar dekat facebook and merajinkan mengupload gambar kat blog heheh pening dah kan? ayat tunggang terbalik toingggg! 

Okey got to go! my hubby dah nak balikk..saya kena bersiap, diz weekend nak jalan Miri pulak :) 


Photobucket

19 comments:

Ayue mohamad said...

so gojes k.wina...org cntik kan..pakai ape2 pun still cntik..

asbesstos said...

cantek gambar2nya and majlisnya..tahniah untuk korang.. semoga kekal hingga keakhir hayat !! :)

CintaZulaikha said...

aduhaiiii, manisnya dia. baru leni lah tgk org post gambo wedding dy banyak2. rasa cam dah tgk album berat nak angkat tu palk, kehkehkeh...

pepon, selamat pengantin baru yer sayang, moga berkekalan hingga ke syurga.:)

Azlin Rohim said...

omo-om0!hik2..ade jugak i include dlm ur post eh?hehe.x puas la tgk pics u syg..u even more rite?heheh..gojes lah..:)

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

alahaii.. comeyy gila2 ;) romantik sgt.. teringin jugak nak cm nie . haha, tapi lmbt lgi ;)

AsiaCube said...

Wow..romantisnya :) Tahniah, semoga berbahagia sampai akhir hayat :)




Nota kaki:
AsiaCube menawarkan perkhidmatan untuk bertukar like,pengikut serta trafik :)
Lawati AsiaCube - The Best Free Social Exchange Site! untuk pendaftaran percuma :)
Muat turun panduan ringkas AsiaCube : Tutorial AsiaCube
Tonton Video AsiaCube : Tonton Video AsiaCube

Mira Maisara said...

waa..sweetnyer..moga bahagia selalu
:D

najihahfara said...

subhanallah cantiknya akak

zila manaf said...

sweeetttt...tahniah unutk korang dua. smoga bahagia sampai ke syurga :)

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

Dear ayue mohamad : tengkiu dik,, kawen mmg cm gitu :))

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

oho photographer asbestoss : tengkiuuu! aminn semoga doa dmakbulkan ALLAH :)

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

cinta zulaikha : heeee aritu rajin pulak mengupload bnyk gmba :) pasni takde da kot..tengkiu dear, droppin by :)

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

Alin : haaaaaaaaaaaa taw takpe, i agi tak puas tgk..everyday mesti :) hee..saat bahagia dear, mane boleh lupa

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

bubble pop : dear, tengkiu! akk doakan ur turn pulakk tak lama lagi..okey? :) heheh

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

mira maisara : tengkiuuu dikk! aminnn :))

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

najihah fara : tengkiuu dikk, kawen mmg cm gini..semua org kawen cntikk, mcm adikk jugak nnt :)

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

zila manaf : tengkiuuu sgt2 dear! aminnnnn~ ya Rab Alaminn :)

izzati_rohisham said...
This comment has been removed by the author.
princess angelita said...

xjemu tgk gmbr k.wina...cantik sgt...somoga bhagia ye...

Stories