Tuesday, 9 October 2012

Sarawak With Love Part 4 ( Miri )

Ahai, dear fellow readers! happie Tuesday with smiles. Continue part 4 pulak! semalam masa sambut my hubby balikk dari sekolah ' Putri buat ape hari ni sorang sorang? kesian dia tunggu bb lame ye? dah upload ke pics kita kat Miri aritu? ' hehe my hubby pun tanya bila nak upload gmbar kat Miri. On the way, tengah edit jee lagi :)

Sambil sambil tu, entry hari ni cerita last week punya. Kami berdua pegi Miri and for me this is the first time and my hubby dah pegi second time. Dia cakap Miri best sikit kalau nak berjalan sebab banyak shopping compleks and yang penting ada wayang hehe. Dia tahu saya ni suka bejalan kat tempat yang ada shopping complexs, senang nak cuci mata. Shopping! hehe

Sebelum bertolak tu, mula lah saya ni meraban cari dalam bagasi nak pakai baju ape. Hajat nak pakai Tahajud Cinta, hijab ala-ala  Heliza Helmi tu. Dah lama saya beli, dalam bulan puasa haritu sebelum saya kahwin lagi. Tapi belum berkesempatan nak pakai, last last terdetik nak pakai pegi Miri sebab jalan jalan bandar sesuai je pakai hijab cam gitu. Bukan nak pegi jungle trekking pun hee. Jadi sekali lagi saya rotate pakai saya punya cardigan itam labuh and match dengan RNR Skirt Dark Green! nasib match.. 

Bila hubby saya balik nak ambik saya, dia terkejut ' Hye, tudung bila pulak dah ni? bila beli? tak penah nampak pun? tapi nice, cantik :) sebab labuh. Tapi, jangan muncunggg nanti kalau pics bb shoot kamu tak puas hati! saya cakap ' kenape pulakk? ' hubby saya jawab ' sebab semua hitam gelap, takde kaler contra. Effect nanti pengcahayaan, nape tak beli kaler lain selain itam tudung ni? '  Oke dah, tu je perbualan kami sebelum bertolak. Continue~~

Sampainya kat sana, lepas check in alang alang dah pakai hijab lain dari yang lain ni hubby cakap kita kena jalan jalan area hotel ni dulu. Cari port best nak shoot hehe. Kami stay kat Park Everly Hotel, Miri. Satu malam je sebab weekend dah nak abes. 2 hari je kan :)

Dalam hotel 
Area hotel lobby, oh! kenapalah muka saya tembam giler kalau pakai inner awning ni?? tidakkkkkkkk! :(
Sibukk share photo kat instagram hee
 
Dah nak gelap mase ni, betul cakap my hubby. Takde warna kontra. Gelap je nampak huhu
Ade ke patot pegi swimming pool pakai cam gini? takdela, nempek amek gambor je hee
Pantulan cahaya 

Next, pegi shopping complexs yang saya dah lupa nama dia. Haaa, kat sini pengcahayaan bagus hehe
Pegi kedai ni sebab nak beli getah ikat rambut pony tail sebab lupa bawak sebab esok pagi nak mandi dalam pool sebagai persediaan takut getah rambut yang saya pakai basah hehe kebiasaan saya mandi pool memang wajib basah sampai kepala hehe
Kedai jual handicraft lagikk! adoi~ takde tempat lain ke?

Hari berikutnya, breakfast time! itu my love  yang busy online EPL, macam football manager tu. Susun susun pemain  bola. Adeh. Oh lelaki dan bola memang tak dapat dipisahkan =.=' 
Sebelum tu, saya nak share saya beli kat mane hijab ni. Saya beli online je kat facebook, Cetusan Nurani. Tahajud Cinta nama hijab ni. Sesiapa yang berminat, boleh laaa beli kat situ ye. 

Macam macam design and colour ada. Hijab dia semua cantik cantik. Yang penting labuh, cantik and selesa :) Hubby pun suka hee trylaa pm tokey dia. Verry verry peramah friendly. Dia cikgu okey! hye, kenapalah banyak sangat cikgu yang ada side bussiness ye? mostly mane mane online shopping yang saya beli, mesti owner dia cikgu hehe nak jugaklah jadi macam gitu. One day insyaALLAH.

Till we meet again with entry Sarawak with Love next part heee.
Photobucket

1 comment:

CintaZulaikha said...

untunglah ada jurugambar percuma, hehhe. semua gambo putri jd comey2..

Stories