Saturday, 30 June 2012

my wedding preparation part 3

hyep! bila di kira-kira hari dah tak lama sangat dah kot. Phew~ harap semua berjalan lancar insyaALLAH.. Syukur sangat sy tak dipostingkan awal, kalau tak mesti kalut giler giler la sebab persiapan belum siap sepenuhnya. Banyak sangat benda yang nak di sattle kan, but slow slow steady jerk okeh :) jangan rushing rushing nanti lain pulak jadinya.

Oke untuk post sy part 3 ni, sy on da way nak deco my dream dais! haha pelamin buatan sendiri. Seriously ni, sy kawen nanti pelamin buat sendiri :) eh, takde laa gurau aje. Sy ni bukan laa terer sangat nak jadi wedding planner pulak mereka cipta pelamin ni saja wat gimik. Actually i try to decorate something on my day! hopefully ia akan menjadi and made up my day :) wait and see yeap harap-harap jadi puhhhhhh! jampi sikit.

ce tengok ce tengok pelamin engage ni, seriously cantikk kan? ni pelamin di design sendiri oleh adik junior sy masa di sekolah dulu, comel kan? creative giler kan? pastu combination warna dia tu, soft aje. Memang sedap la mata ini memandang :) jadi sy pun ada pm dia thru fb nak tanya macam mana nak buat pelamin ni, kain apa dia guna, macam mana nak buat flower paper, kertas apa yang dia guna macam-macam la lagi sy tanya. And dia pun share terus and siap buat tutorial lagi taw kat blog dia. Tengs nisa! heart you :)
ni laaa nisa, sorry dear. Kak Wina copy pic nisa tanpa pengetahuan nisa. Hope kamu tak marah kikiki, tapi cantikk pic nisa ni, Hanim yang snap kan? suka sangat :)
jeng2 ni laa flower paper yang akak buat nisa, okey tak? ke tak okey? my first try kot ni :) akak da jumpa crepe paper yang lembut. 
 uolls nak try tak wat flower paper ni?kena ada crepe paper taw. And kalau nak tahu, crepe paper ada dua jenis, satu crepe paper yang keras sikit, satu lagi crepe paper yang lembut tisu macam pic sy kat atas ni. So, beware yeap! takut tersilap beli crepe paper macam terjadi pada sy hee and bila buat flower paper guna crepe paper yang keras, bunga pun jadi kerasss kejang hehe tak cantik!

to nisa, nanti komen taw! hehe akak ada gak wat nisa punya kipas kipas tu try guna crepe paper gak. Tp nampak macam lembut sangat kalau wat kipas kipas guna crepe paper kan?

okey next, i love diz bouquet cz i'm in love with pastel colours :)

off white bunga telur sy dah beli! hee kantoi daa, tak surprise lagi cntikk tak? nampak bersih, actually diz is my emak punya choice :)

yeay! happie sangat bila guestbook sy dah selamat sampai pada tangan sy lastweek. Comel sungguh! nak suruh semua owg yang datang wedding sy especially my dearest fwenz sign diz book! :)
that's all setakat ni persiapan sy, so far so good isnt it?ada perubahan and peningkatan dari last last week 

 juz wanna share
my guestbook i order kat sini MAI DESIGN ( verry cantik cantik design design wedding punya barang seriously tak tipu! try click and usha sendiri semua ada apa yang kita nak hehe ) 

and flower paper tutorial sila view my junior blog Preparations of Bride to Be

Oke bye. Kalau rajin sy update lagi blog sy ini hehe salam :)

Photobucket

4 comments:

Nisa Dawi said...

hai k.wina...hehe
thanks!~ 10000x..=p

tahniah dah berjaya jmpa crepe paper yg lembut tu, lg senang kan klu guna yg lembut..dah lawa tu..=)

cilok gambar kite ye..hehe..xpe2, kite bg izin in advnce..
hanim snap kan dan edit kan...=)

NinaAz said...

haiii.... follow you! jumpa kt rnr..hehehe.. bila kawin?hee

вʋввℓɛ ρσρƨ said...

wah. sume cantik la ;) hana suka ;)

Jay said...

hehe..nice..canti pelamin tu..suka sgt..very soft warna dia..biler lah pulak Jay nak naik pelamin ni ek??hehehe..

Stories