Sunday, 8 January 2012

photoG wedding sementara!

huhu next entry!
 hanya sahabat sy noey yg tahu usia pics dalam post kali nih :)
tp its okey kan noey? :)

tak lama dulu tp takdelaa lama sgt
noey bawak sy pg kenduri kawen!
wahh! teruja sungguh taw tak cz diz is da first tyme sy pg kenduri kwen di Sabah!
taw laa kan di Sabah ni kenduri nya lain sikit mcm di semenanjung :)
especially baju2 tradisi pengantinn! tu yg mahal tu hehe
neway, tengs noey! :D

sesampainya sy kat kenduri tu
sy terkejut cket sebab takde meja makan utk tetamu yg hadir
sy pun tanya noey kenapa takde meja?yg ade hanyala kerusi n meja juz tempat letak makanan
 n meja desert :) 
kalau nak makan semua kena duduk di atas kerusi pegang pinggan yg ada makanan tu
noey ckp kat Sabah memang begini nk jimatkan space katanya!
sy pun hnya angguk paham hehe kelakar! jakon kejap

then, sy pun makan laa desert dulu :D cake batikk best! n pudingg :D
nampak tak ape yg sy pegang tuh?woahhhh!!! my dream DSLR..D7000 huk3..harga teramatlaa mahal bg sy :(
 nmpk tak flash tu di cover oleh kertas putih?kenapa?sebab nk control kadar cahaya yg keluar semasa button snap di tekan :D
cheh! try jap..ade bakat tak sy jd photoG wedding?lalalala~ :D
diz is noey with her sista! tengs cz bawak sy ke cni hehe :D
tadaaaa! :D nampak tak wide lensss?giler laaaa...wish one day sy akan dpt kan jugakk wide lens tu. aritu sy giler potrait lens, bila dah dpt potrait nk wide pulakk..haiyo! macam2 :) ape taknye sy suka wide nih cz pics kita jadi luassssss sgt2..even kita berada di tempat yg sempit. n satu lg, kita akan nmpak kurus n slimmm gtew!

combination colour yg cunsss meletup ! :)
nampak tak pengantin nih?hehe mereka berdua pakai baju tradisi masyarakat Bugis di Tawau.. :) actually pengantin perempuan ni kezen kepada noey :D

hasil wide lens! :) nampak jauhhh je padahal depan mata jerk kmi bertiga sebenarnye
both of us! :D
jengs2! ni dia abg photoG tu..kamera D7000 tu milik dia..dia ni freelance photoG..kebetulan aje jumpa dia kat wedding kezen noey aritu..sempatlaa borak2 ngn dia pasal kamera..belajar mcm mne nk amek pics cecantikk n smart..n tgk koleksi2 gadget kmera dia..pergh! semua ada, complete..
kalau berminat nk view hasil photography abg nih, sila click cni eh! chantekphotographydesign semua pics marvellous! 
that's all guys! 


  lastly! belajar dalam semua perkara ptri! kerana ilmu ALLAH itu amatlaaahh luas :)


Photobucket

3 comments:

asTaNa iMpiaN said...

amboiii....meriahnye kenduri kawen kt sabah ea...hehehe

mmg takde meja lgsung ke putri ? huhu
alamakkk..cne resepsi idah kt sana nnt ek..hehehee..

*jgn ada kata kedekut plak nnt*

Un Phat Lee said...

style2 gambarnya.

Cik Gee said...

fulamak.. tema wedding ni ape ea? nampak menarik pakaian pengantin tu.. (:

Stories