Saturday, 3 December 2011

BBM! bahan bantu mengajar sy!

Photobucket
orait, next entry!
ada mood angin nk update dua entry arini,
release tention wat esement, stop rehat2 jap :)
smbil dengar lagu korea background blog sy nih!
suka amat! starlight moonlight by secret
comel.kiut.kawaiii! :)
Shubi duba bbabbabba
shubi duba bbabbabba
lalalalala lalalila
bnyk kali dengar tak borinkkk!
astaghfirullaahhh!~ lagha nye wahai putri nihh =.='
istighfar balikkk..

tujuan entry yg kedua hari ni, juz nak share huruf.huruf kat bawah nih
taw ke huruf ape ni?
ni laaa huruf Qalqalah :)
sy ajar tahun satu :)
tu senang je huruf.huruf nyaa
try tny owg dewasa skrg
mereka.mereka ingat lagi tak huruf qalqalah n cara bacaan huruf Qalqalah ni?
hehe gurau jelaaa

actually ni assignment Pendidikan Al-Quran sy
BBM sy..Bahan Bantu Mengajar sy
kiut takk?
rase2nya anak.anak murid sy suka takk ngn huruf qalqalah sy ni?
sy nak hantar kat lecturer sy
sy masukkan huruf qalqalah ni dalam power point sy
tambah cket animation, bunyi cara sebutan huruf qalqalah ni dengan betul
hopefully, anak2 murid n lecturer sy suka :)












soalan assignment sy : 1) membuat pemerhatian dan catatan dengan membina satu borang catatan pemerhatian bagi mengenal pasti masalah murid ketika melaksanakan P&P Asuhan Tilawah Al-Quran di sekolah anda. sediakan satu laporan ringkas kajian tindakan yang mengandungi abstrak, refleksi p&p yang lalu, fokus kajian, objektif kajian, kumpulan sasaran, perlaksanaan tindakan, refleksi kajian dan kesimpulan..

2) Menghasilkan satu rancangan pengajaran harian (RPH), Asuhan Tilawah Al-Quran bersama dengan bahan bantu mengajar ( BBM ) yang digunakan :)

huhu best kan tgk soalan?hehe sabar jelaa..kena wat kajian tindakan..tp kajian tindakan yg simple mimple je bukan macam owg yg nak amek master phd tu hehe..ni pun da pening taw tak :) tp sy cuba sedaya upaya siapkan semua assignment sy

jadi,..assignment Al-Quran sy dah ciapp! :) bestnyeee~tp ada lg berpuluh assignment menanti..
korang taw tak?setiap satu assignment yg dah sy ciapkan, sy rase teramat sgt KEPUASAN :)
syukur sebab dah berjaya siapkann even sy taw banyak lg yg menanti huhu

okey, kalu siapa mahu copy huruf qalqalah sy tu utk rujukan ke nak ajar anak.anak ke, boleh! TAPI, tggu selepas 7/12/2011 ni cz pada tarikh ni huruf qalqalah sy akan di submit sepenuhnya pada lecturer sy :)

 okey readers! jumpaa lg nnt yea
nnt sy share BBM yg kiut lg :)


Photobucket

8 juta lemon anak murid comments:

laskar pelangi said...

seronok je budak2 tu belajar nanti..sebab comel2;)

ctleha said...

bagusnye bbm....wah dah belajar kajian tindakan ea...bestkan wat die, nnt nak cemerlang praktikum sekurangnye ade 1 kajian tindakan yg baek, bukti p&p kite yg berkesan..akak sem 5 baru belajar kajian tindakan..masuk maktab 2007, kajian tindakan ni akhir tahun lepas baru belajar sebab praktikum awal tahun aritu..sem 5 kan.hehe,,gud luck!

bukan photographer said...

eerrr...serious da lupe.. :P

ILA SYAMILA ♥♥ said...

comelll. nak belaja jugak la mcm nie weeeee

soleha said...

salam..bbm yang menarik~
sy pun mengajar thn 1 boleh x kalu sy nak minta kongsi bbm ni...
tq~

Cop Cuncuit said...

awak..bleh tak bagi slide power point huruf qolqolah awak kat saya?? saya kena observe..menarik..ples kalau bleh hari ini....ngeeee

cencurut.. said...

assalamualaikum..nice pic..izinkan saya copy imej2 huruf tu ye?..semoga perkongsian ilmu dari awak ni dapat saya manfaatkan untuk pnp saya..terima kasih banyak2..=)

arasyiqin kazumi said...

thanx kak... saya copy ea akak punya ni utk presentation saya :D