Saturday, 24 September 2011

sy di makeup oleh si cantikkkkkkkkk!


Assalamualaikum readers!
wahhh..lame giler tak update blog
bz sgt teramat sgt ngan esement~
alhamdulilah dah ciap gak akhirnye
da post da esement tu td hik3
tp ada lagik esement lain yg menunggu nih!
aduyaiii~ :)
astaghfirullah putri! jangan mengeluh~tak baikk ALLAH tak suka
yg penting skng ni mood update blog melonjak2!

okeh~tanpa membuang masa lagik
entry sy kali ni sy mahu share pasal make up
aigo0! ape kena ngan sy nih?
tetibe pulakk cte pasal makeup
dahlaa zero dlm bab2 makeup ni
yg sy tahu pasal makeup nih foundation, compact powder, eye liner, mascara, lipstick, blusher, eye shadow tu je
kalu yg lain tu zero! seriously :D

dah nmpak kan si cantikkk yg sy maksud kan tu?pics kat bawah nih :)
oke semua! cepat ckp ' subhanallah ' cz ciptaan ALLAH ni mmg teramat cantikk
dia ni MUA sy
taw ke MUA tu ape?
Make Up Artist :)
let me introduce MUA sy nih dulu eh
nama dia Cik Suhana Sulaiman
umur tua setahun dari sy 25th
kakak laa ni kiranya hik3
oke first tyme kenal ngan Sue 3 or 4 tahun lepas
da tak ingat tapi via facebook hokeh!
mula2 bukak facebook dia sy ckp dlm hati sy
makkk aii!~ cntik nyee dia nih..
mata dia terutama..yaALLAH sejak dari tuh memang sy admire dia giler2 teramat
n sy slalu skodeng fb dia jd stalker silent reader fb dia hik2
kantoi sudah kan sue?cz pernah wat status kt fb dulu haha
kalau laa sy pun bole admire dia, lelaki out there sy tataw laaa mcm mne huhu
untunglaa cik abg Sue

Sue ni suka sgt makeup
slalu tgk pics dia memang dia suka make up
bila dia make up perghh! lagi laa cntiknya!
dahla originally naturally cntik..
oke nak di jadikan cerita
try2laa contact kat fb mintak no phone ape semua
sebab ape?sebab nk dia jd MUA mase majlis engage sy! :)
hey, sue nih Freelance Make Up Artist taw
ade sijil MUA lgik
kira da memang expert ah bab2 makeup nih
bak kata suara ramai sue nih cantik + pandai + talented : alhamdulilahh syukurrr!~

oke smbung
sy engage bulan 9
dah book sue ni awal tahun lagik taw
hehe alhamdulilahh jugak rumah sue dekat ngan rumah sy
n kebetulan masa raya baru nih dia balik kg
jadi sy guna kan peluang yg ada nih mintak sue make up
hehe mula2 sy betul2 tak berkeyakinan bila bukak spec
yelah dark circle eye bag panda tua ape semua mata sy tuh
sue ckp its oke jgn risau nnt dah makeup ilang semua tuh! trust me :)
yeap,..apa yg sue ckp tu memang terbukti sudah!

n honestly first tyme jumpa sue masa kat tepi jalan tuh
masa nak naik kereta sue sy jd rendah diri, kecil diri, segan smua ada nih!
yelah bersama ngn si cantikk :) hik3
masa sue make up sy
setiap apa yg sue apply di muka sy semua sy tny
' ni ape sue?ape function dia?okey ke mata wiena?ni brands ape?sue beli alat makeup ni kat mana?hik3..penat sue melayan :) '
neway, tengs a lot sue!
you totally change me a lots in my meaningfull day in my life :)
memang berpuas hati :)
wedding nnt sy dah book sue once again jd MUA! :)

photoshoot sendayu tinggi ^.^

comelnye mata dia..terpegunn sekejap :)

cantikk kaan?memang tak dinafikan lgik :)


alahai manje :) tak clap pic ni sy penah curi kat fb dia mase dia upload..giler kan sy? :D

masa dia makeup sy :)

tadaaaaaaaaaaaaaaaa! dah ciap makeup jd mcm ni laaa
  
oke, since ramai yg pm sy kat fb tny sape MUA sape makeup kan, bpe charge sue amek ape smua sila add fb Suhana Sulaiman  for further detail :)
then sila like fan page dia
n sebelum terlupa, Sue ada wat kelas makeup taw! jangan lupa join! n selalu laa follow up fb dia nak tahu bila kelas dia nk wat. untunglaa sape ade kat semenanjung tuh boleh join kelas dia huhu
for bloggers------------> Sue tak ade BLOG! jadi tak bole nk follow2 nih huk2
lastly, selamat berkenalan dgn Sue ehh semua!


Photobucket

7 comments:

Noorul Amera Adnan said...

sgt cntik la kakak. xsabr nak tunang opss >.<

| p u t r i m e r a h j a m b u | said...

noorul amera adnan : hik3! akk doakan semoga cepat sampai jodoh oke dear :)

LinE PuTih LiNe HiTaM said...

walah... tudia...

time sanding lak makeup pasni..

bila la tu ye...

nur farahin binti sulaiman said...

cantik..^_^

kunci locker said...

wah...cntikny...pandai mekup...heheh

kunci locker said...

wah...cntikny...pandai mekup...heheh

cik gurlzanne said...

sangat cantek . phewiiit :)

Stories